Background Image

Rebel Rebel Hostel

Energieweg 10, 9743 AN Groningen, Netherlands

De meiden van Rebel en Rebel hebben zichzelf op de kaart gezet door middel van een crowdfunding actie. Met het opgehaalde bedrag konden ze hun droom verwezenlijken: in februari openende zij het eerste container hostel van Groningen! Dit paradijsje, zoals Anna en Anika het zelf noemen, staat gevestigd op het voormalig suikerunieterrein, wat zorgt voor een bijzondere ervaring. Het hostel biedt in totaal 27 slaapplekken. De twee grootste slaapzalen, waarin elk plaats is voor 10, zijn voorzien van een Space thema en een Junglethema. Verder heeft het hostel een (roze!) girls only slaapzaal voor vijf personen en een speciale private room, voor als je wat meer privacy wenst. Elke slaapzaal is ingericht op z’n eigen manier, met een eigen sfeer, waarbij gebruik is gemaakt van ge-upcyclede meubels: meubels die hun tweede leven ingaan. Niet alleen de meubels, maar ook het water dat wordt gebruikt voor het doorspoelen van de wc’s wordt verkregen op een duurzame manier: dit is namelijk gerecycled douchewater!

De dames van Rebel Rebel vinden het belangrijk om aardig te zijn voor onze planeet. Daarom combineren zij duurzaamheid met een unieke ervaring voor gasten door het uitgesproken interieur en de sfeer. Ook worden er verschillende (creatieve) activiteiten georganiseerd, waardoor je je nog sneller thuis gaat voelen. Zo kun je bijvoorbeeld ‘s avonds aanschuiven bij het kampvuur, gezellig mee knutselen tijdens de DIY-dinsdagen en eens in de zoveel tijd een filmpje meepakken tijdens de hot tub movie nights.

DSC01325

Openingstijden

Maandag: 08.00 – 22.00 uur

Dinsdag: 08.00 – 22.00 uur

Woensdag: 08.00 – 22.00 uur

Donderdag: 08.00 – 22.00 uur

Vrijdag: 08.00 – 22.00 uur

Zaterdag: 08.00 – 22.00 uur

Zondag: 08.00 – 22.00 uur

Wist je dat…

… de containers op het terrein van Rebel & Rebel helemaal vanuit Scheveningen gekomen zijn? Anna en Annika hebben de zeecontainers persoonlijk uitgezocht, een creatieve vorm van recyclen dus!

… de containers goed geïsoleerd zijn? Zo blijf je in de winter lekker warm en het scheelt ook nog in de energiekosten!

… binnen Rebel & Rebel de grote ambitie bestaat om compleet zelfvoorzienend te worden?

… de private room ontworpen is door beeldend kunstenares Dianne van der Heide?

No Reviews

Post a Comment

Write a Review

Energieweg 10, 9743 AN Groningen, Netherlands

Get Directions
Social Profiles
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email